ΤΙ Πίστευαν οι Πρώτοι Χριστιανοί;

Ο σκιώδης αυτός τύπος βρίσκεται στο παρασκήνιο παγκόσμιας εγκληματικής οργάνωσης. Γνωστός με ονόματα όπως «Ιησούς», «Χριστός», «Κύριος» και «Σωτήρας». Επίμονες φήμες για μια  σύντομή του εμφάνιση στην Παλαιστίνη αν και κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται από επίσημα έγγραφα. Τα μέλη διαφόρων αιρέσεων είναι πεπεισμένα ότι ο Ιησούς ζει ακόμα και σήμερα. Οι πληροφορίες όμως μας δείχνουν ότι δεν υπήρξε ποτέ.

email the author –
Kenneth Humphreys
Aναζήτηση στο site: search tips    site map
03.11.08

Translation by: Kostas

 

 

 

Ο Ηρακλής. Για να δούμε ...

• γεννήθηκε από έναν θεό (Δίας) και μια θνητή παρθένα (Αλκμήνη).
• όταν ήταν βρέφος, μια φθονερή θεά, η Ήρα, προσπάθησε να τον σκοτώσει.
• έκανε διάφορα θαύματα.
• κατέβηκε στον Άδη.
• πέθανε με βασανιστήρια.
• αναστήθηκε σαν Θεός.
Θα έπρεπε μήπως να πιστέψουμε ότι υπήρξε στ’ αλήθεια ο Ηρακλής; Τον αναφέρουν οι ιστορικοί Τάκιτος, Ιώσηπος και διάφοροι άλλοι.
Κοντολογίς, έχουμε τόσο πολλές (ή μάλλον τόσο λίγες) αποδείξεις για την ύπαρξη του Ηρακλή όσο και για την ύπαρξη του Ιησού.

 

 

 

 

Ο 12ος Άθλος

Ο Ηρακλής μπροστά από το δέντρο των Εσπερίδων, κρατώντας μήλα και ένα φίδι. Σας θυμίζει κάτι;

(Βρετανικό Μουσείο)
 

 

 

 

 

 

 

Οι σημερινοί Χριστιανοί που εμφανίζονται τόσο σίγουροι για τα λεγόμενα και τις πράξεις του θεανθρώπου τους, καλά θα έκαναν να σκεφτούν ότι οι ομόδοξοί τους που έζησαν μία ή δύο γενιές έπειτα από τη γέννηση του υποτιθέμενου σωτήρα τους δεν επεδείκνυαν τέτοια βεβαιότητα, καθώς βασίζονταν ιδιαίτερα σε εικασίες, διαφωνούσαν μεταξύ τους, συχνά με βίαιο τρόπο, και πολλές φορές ίδρυαν ανταγωνιστικές εκκλησίες.

Για περισσότερο από 250 χρόνια οι οπαδοί του Χριστού κατασκεύαζαν εντυπωσιακά παραμύθια εμπνευσμένα από την Παγανιστική και Ιουδαϊκή ιστορία καθώς και από την ίδια τους τη φαντασία

Ας δούμε λοιπόν παρακάτω μερικά αγκάθια από το στεφάνι του θεανθρώπου –

 
   

Ο Θεός Ήλιος

 

 

1. Πότε ακριβώς ξεκίνησε η διάδοση αυτής της ιστορίας;

Παράξενο Ξεκίνημα – Η Ποικιλομορφία της Πρώιμης Χριστιανικής Πίστης

Ενοχλητικό γεγονός: πολλές σημαντικές «Χριστιανικές» πίστεις, όπως η πίστη σε έναν θυσιαστήριο θεάνθρωπο ήταν ευρύτατα διαδεδομένες για αιώνες πριν την εμφάνιση των Χριστιανών. Οι ενδείξεις μαρτυρούν ξεκάθαρα ότι οι Χριστιανοί χρησιμοποίησαν προϋπάρχοντα δόγματα και θρησκευτικά μυστήρια αντί να εισάγουν καινούρια.

     

Ο Ιησούς Αβραξάς (Abraxas)

 

 

2. Ποια ακριβώς ιστορία ήταν αυτή η ιστορία;

Οι Γνωστικιστές – Οι Χριστιανοί 'Μυστικοί της Γνώσης'

Ενοχλητικό γεγονός: Οι πρώιμοι Χριστιανοί χαρακτηρίζονταν από μεγάλη ποικιλομορφία όσον αφορά την πίστη στον ήρωά τους. Οι πρώτοι θεωρητικοί του Χριστιανισμού δεν πίστευαν στην φυσική υπόσταση του Ιησού και αγνοούσαν το έπος της Βηθλεέμ.

     

Ο Ζωδιακός Ιησούς

 

 

3. Πού ακριβώς ξεκίνησε η διάδοση αυτής της ιστορίας;

Οι Χριστιανοί Απολογητές

Ενοχλητικό γεγονός: Οι μεσαίες δεκαετίες του 2ου αιώνα υπήρξαν εποχή ιδιαίτερης ευημερίας για τη Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Μετά την καταστροφική ήττα των Εβραίων το 135, ο,τιδήποτε Εβραϊκό αντιμετωπιζόταν με όνειδος. Στις μεγάλες πόλεις της αυτοκρατορίας, οι Χριστιανοί συγγραφείς προσπάθησαν να υπερασπιστούν τον Χριστιανισμό χρησιμοποιώντας την Ελληνική λογική και τις μεθόδους των σοφιστών. Υπήρξε μια εκκαθάριση της «Εβραϊκότητας» της πίστης, αλλά οι απολογητές ασχολήθηκαν ελάχιστα με την ανθρώπινη φύση του Ιησού και αρκέστηκαν στην παρατήρηση ομοιοτήτων μεταξύ των δικών τους ιδεών και των παγανιστικών μύθων.

   

 

 

4. Ένα μαζικό κίνημα;

Η Ορθοδοξία και η Πρώιμη Εκκλησία

Ενοχλητικό γεγονός: Τα ευρήματα των πρώιμων Χριστιανικών κοινοτήτων είναι λιγοστά. Οι Χριστιανοί παρέμειναν μια θρησκευτική μειοψηφία μέχρις ότου μια συγκεκριμένη φατρία σχημάτισε πολιτική συμμαχία με το Κράτος. Το ορθόδοξο δόγμα βρισκόταν στην αφάνεια για αιώνες και χρειάστηκαν διωγμοί για να επιβληθεί η θέλησή του.

Οι Παγανιστές επιχειρούσαν να αποκαταστήσουν τον Βωμό της Νίκης στη Ρωμαϊκή Σύγκλητο μέχρι και τις αρχές του 5ου αιώνα.
 

Αυτά τα άρθρα και πάνω από πενήντα ακόμα είναι πλέον διαθέσιμα με τη μορφή βιβλίου. Παραγγείλετε το δικό σας αντίτυπο
Βοηθήστε την ύπαρξη του JesusNeverExisted:

 

 

 

 

Copyright © 2008 by Kenneth Humphreys.
Επιτρέπεται η αντιγραφή, εφόσον αναφέρεται το όνομα του συγγραφέα και δεν υπάρχει αγοραπωλησία του περιεχόμενου στην ιστοσελίδα υλικού.